Selecteer het land waar je de goederen wilt laten bezorgen. We passen de site dienovereenkomstig aan, zodat je de verzending kunt selecteren en je bestelling kunt betalen.

Algemene voorwaarden

Voorwaarden en bepalingen

I.
Basisbepalingen

1. Deze Algemene Voorwaarden worden uitgegeven in overeenstemming met § 1751 en volgende van Wet nr. 89/2012 Coll., het Burgerlijk Wetboek, zoals gewijzigd (hierna het "Burgerlijk Wetboek" genoemd) door TCM POINT s.r.o., ID nr.: 28785517, geregistreerd bij de Gemeentelijke Rechtbank in Praag onder dossiernr.: 369476, statutaire zetel: Příčná 1892/4, 110 00 Praag 1, contactgegevens: objednavky@MycoMedica.cz, tel.: +420-739-454-915 (hierna te noemen de "verkoper").

2. Deze Algemene Voorwaarden regelen de wederzijdse rechten en verplichtingen van de verkoper en de persoon die sluit via de webinterface op de website beschikbaar op www.mycomedica.cz, www.mycomedica.eu, www.mycomedica.sk, www.yaomedica.cz, www.yaomedica.com, www.yaomedica.sk, www.caremedica.cz, caremedica.eu en www.caremedica.sk (hierna te noemen de "online shop") een overeenkomst voor de aankoop van goederen, een overeenkomst voor de levering van diensten, een overeenkomst voor de levering van digitale inhoud of een overeenkomst die voornoemde combineert (hierna gezamenlijk te noemen de "overeenkomst"), hetzij als consument buiten zijn/haar bedrijfsactiviteit of als ondernemer binnen zijn/haar bedrijfsactiviteit (hierna gezamenlijk te noemen de "koper"). Deze Algemene Voorwaarden zijn mutatis mutandis ook van toepassing op het sluiten van overeenkomsten via andere middelen waarin deze Algemene Voorwaarden voorzien (d.w.z. via e-mail, telefoon of EDI-systeem in het geval van Zakelijke Klanten).

3. De bepalingen van deze Algemene Voorwaarden op
vormen samen met de geaccepteerde bestelling een integraal onderdeel van het contract. Afwijkende bepalingen in de overeenkomst hebben voorrang op de bepalingen van deze Algemene Voorwaarden.

4. Deze Algemene Voorwaarden zijn beschikbaar en de overeenkomst is gesloten op het internet op www.mycomedica.cz, www.yaomedica.cz en www.caremedica.cz in de Tsjechische taal, op het internet op www.mycomedica.eu, www.yaomedica.com en caremedica.eu in de Engelse taal en op het internet op www.mycomedica.sk, www.yaomedica.sk en caremedica.sk in de Slowaakse taal.

II.
Informatie over goederen, diensten en digitale inhoud


1 . Informatie over goederen, diensten of digitale inhoud (hierna gezamenlijk "producten" genoemd), met inbegrip van hun prijzen en belangrijkste kenmerken, wordt verstrekt in de catalogus van de online shop. De prijzen van de producten zijn inclusief btw en alle aanverwante kosten (hierna "prijzen" genoemd) en blijven geldig gedurende de periode dat ze in de online shop worden weergegeven. De prijzen omvatten niet de leveringskosten van de goederen en de door de koper gekozen betalingswijze binnen de bestelling. Deze bepaling sluit de onderhandeling van een contract onder individueel overeengekomen voorwaarden niet uit.

2. Alle productpresentaties
in de catalogus van de online shop dienen uitsluitend ter informatie (d.w.z. ze vormen geen aanbod om een contract af te sluiten) en vervangen in geen geval het advies van een gekwalificeerde professional. De Verkoper is niet verplicht om een contract te sluiten met de Koper met betrekking tot de gepresenteerde producten in overeenstemming met deze Algemene Voorwaarden.

3. Informatie over de kosten in verband met de verpakking en levering van goederen wordt gepubliceerd in de online shop. De informatie op
over de kosten in verband met de verpakking en levering van de goederen die in de online shop wordt verstrekt, is alleen geldig binnen het gebied waarvoor het geselecteerde deel van de online shop bestemd is of waartoe de levering beperkt is. In delen van de online shop met de extensie .cz is de levering beperkt tot het grondgebied van Tsjechië, met de extensie .sk tot het grondgebied van Slowakije en met de extensie .eu of .com tot de landen waarvan de selectie is ingeschakeld in de eerste stap van de bestelling. Voor diensten en digitale inhoud worden over het algemeen geen leveringskosten in rekening gebracht, aangezien deze online worden geleverd. De kosten voor online toegang tot de diensten of digitale inhoud zijn voor rekening van de koper en wijken niet af van het basistarief.


4 . Eventuele kortingen op de prijzen van de producten kunnen niet worden gecombineerd, tenzij anders overeengekomen tussen de verkoper en de koper.

5. Voor een vlotte online toegang tot de diensten en digitale inhoud is een elektronisch apparaat (computer, mobiel of tablet niet ouder dan 5 jaar) vereist dat is uitgerust met een internetverbinding (ten minste 20/5 Mbps) en een standaard bijgewerkte internetbrowser (Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Opera of Safari), terwijl software van derden die wordt vermeld in de productbeschrijving in de catalogus van de online winkel (bijv. Zoom) ook vereist kan zijn. De digitale inhoud wordt geleverd met een standaard technische kwaliteit die redelijkerwijs kan worden verwacht, rekening houdend met het doel ervan.

6. De Verkoper behoudt zich het recht voor om de digitale inhoud die in het kader van de Overeenkomst is geleverd voor een bepaalde periode te wijzigen als deze verouderd of misleidend is, in strijd is met wettelijke voorschriften of als de Verkoper niet langer bevoegd is om de inhoud beschikbaar te stellen (licentieredenen). De koper kan de verplichting onder een dergelijke overeenkomst zonder boete beëindigen als de wijziging zijn toegang tot of gebruik van de digitale inhoud op een niet-significante manier belemmert. Updates van de digitale inhoud zijn niet overeengekomen.

7. De verkoper is noch de entiteit die de diensten levert noch de originator (maker) van de geleverde digitale inhoud. De informatie gecommuniceerd in de loop van het verlenen van de diensten of vervat in de digitale inhoud is geen professioneel advies en is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. De Verkoper is verplicht om in individuele gevallen contact op te nemen met een deskundige met betrekking tot het gebruik ervan. De Verkoper is niet aansprakelijk voor schade veroorzaakt door het gebruik van en vertrouwen op de informatie die erin is vervat.



III.
Bestelling en totstandkoming van het contract


1 . De koper gaat uitdrukkelijk akkoord met het gebruik van communicatiemiddelen op afstand. De kosten die de koper moet maken voor het gebruik van communicatiemiddelen op afstand in verband met het sluiten van het contract (internetverbindingskosten, telefoongesprekskosten) zijn voor rekening van de koper. Deze kosten verschillen niet van de normale tarieven van de respectieve telecommunicatiebedrijven van de koper.

2. De koper plaatst een bestelling voor de producten die in de catalogus van de online shop worden gepresenteerd op de volgende manieren:
a) via zijn klantenaccount, als hij zich eerder in de online shop heeft geregistreerd,
b) door het bestelformulier op de online shop in te vullen zonder registratie,
c) per telefoon op +420-739-454-915,
d) per e-mail op objednavky@mycomedica.cz,

en in het geval van zakelijke klanten ook:

e) via een door de verkoper geïmplementeerd EDI-systeem (bijv. Orion).

3. Bij het plaatsen van een bestelling in de online winkel, selecteert de koper de producten, kiest het aantal artikelen, de wijze van levering (in het geval van goederen) en betaling, evenals zijn contact- en factuurgegevens, of een ander afleveradres. Een persoon die een contract aangaat in het kader van zijn/haar zakelijke activiteit (Zakelijke klant) moet bovendien zijn/haar ID-nummer of BTW-nummer toevoegen. Voordat de bestelling wordt verzonden, kan de koper de gegevens die hij in de bestelling heeft ingevoerd, controleren en wijzigen. De koper verstuurt de bestelling naar de Verkoper door op de knop "BESTEL NU BIJ DE PRIJS" te klikken. De informatie in de bestelling wordt door de Verkoper als correct en waar beschouwd. De voorwaarde voor het verzenden van de bestelling is het invullen van alle verplichte gegevens in het bestelformulier en de bevestiging van de Koper dat hij/zij deze Algemene Voorwaarden heeft gelezen.

4. Onmiddellijk na ontvangst van de bestelling van de online winkel, stuurt de Verkoper de Koper een ontvangstbevestiging van de bestelling naar het e-mailadres dat de Koper heeft opgegeven bij het plaatsen van de bestelling. Deze bevestiging is automatisch en wordt niet beschouwd als het sluiten van een overeenkomst. Het contract wordt pas gesloten nadat de verkoper de bestelling heeft ontvangen. De Verkoper behoudt zich het recht voor om een bestelling niet te aanvaarden of te weigeren. Indien de Verkoper het voorstel tot het sluiten van het contract niet afwijst binnen 24 uur (op vrije dagen, feestdagen en vakantiedagen wordt deze termijn automatisch verlengd met de duur van deze dagen) na ontvangst van de bestelling, wordt het contract geacht te zijn gesloten en de bestelling aanvaard na het verstrijken van deze termijn. De bestelling wordt ook geacht te zijn aanvaard en de overeenkomst gesloten als de Verkoper eerder begint met de uitvoering van de overeenkomst (bijvoorbeeld de goederen verzendt, digitale inhoud beschikbaar stelt, enz.) De verzending van de informatie over de verzending van de goederen door de Verkoper geldt ook als bevestiging van de aanvaarding van de bestelling door de Verkoper en de gesloten koopovereenkomst. Met de aanvaarding van de bestelling komt een contract met wederzijdse rechten en plichten volgens de huidige Algemene Voorwaarden tot stand tussen de Koper en de Verkoper. Kennisgeving van een eventuele afwijzing van de bestelling wordt door de Verkoper naar de Koper gestuurd op het e-mailadres van de Koper.

5. Op basis van de koopovereenkomst is de verkoper verplicht om de bestelde goederen aan de koper te leveren, of op basis van een overeenkomst voor de levering van diensten is de verkoper verplicht om de koper in staat te stellen om de bestelde diensten te gebruiken, terwijl de koper verplicht is om de prijs voor de respectieve prestaties te betalen. Bij een overeenkomst voor digitale inhoud verbindt de verkoper zich ertoe de bestelde digitale inhoud aan de koper ter beschikking te stellen en verbindt de koper zich ertoe de prijs daarvoor te betalen.

6. In geval van een telefonische bestelling door de koper op het nummer van de verkoper komt de overeenkomst tot stand door de aanvaarding van het betreffende telefoongesprek door de verkoper, waarbij de koper verplicht is de betreffende prijs te betalen. Uiterlijk op het moment van levering van het product bevestigt de Verkoper de totstandkoming van het contract aan de Koper in tekstvorm (bijvoorbeeld door het overhandigen van een samenvatting van de ontvangen bestelling en een kopie van de algemene voorwaarden). In het geval van een bestelling die door de Koper is geplaatst door de bestelling naar het e-mailadres van de Verkoper te sturen, komt het contract pas tot stand na aanvaarding door de Verkoper aan het e-mailadres van de Koper, waarbij de Koper verplicht is de betreffende prijs te betalen. De bestelling van de Koper per e-mail moet ten minste de specificatie van de producten bevatten, de gewenste hoeveelheid, de datum en plaats van levering (in geval van goederen), de identificatie- en adresgegevens van de Koper, evenals de naam en achternaam van de persoon die de bestelling namens de Koper heeft verzonden. De Verkoper behoudt zich het recht voor om een telefonische of e-mailbestelling niet te accepteren of te weigeren. De Verkoper stuurt een kennisgeving van elke afwijzing van een bestelling naar de Koper op het e-mailadres van de Koper.

7. In het geval dat niet kan worden voldaan aan een van de vereisten die zijn vermeld in de bestelling, stuurt de Verkoper een gewijzigde offerte naar het e-mailadres van de Koper. Het gewijzigde aanbod wordt beschouwd als een nieuw contractvoorstel en het contract wordt in dat geval gesloten door bevestiging door de Koper aan het e-mailadres van de Verkoper.

8. Alle door de Verkoper aanvaarde bestellingen zijn bindend of verplichten de Koper tot betaling van de desbetreffende prijs. De Koper kan zijn bestelling annuleren tot het moment van aanvaarding of afwijzing door de Verkoper. De Koper kan een bestelling telefonisch annuleren op het telefoonnummer of e-mailadres van de Verkoper dat in deze Voorwaarden is vermeld. Annulering van een bestelling van goederen is alleen mogelijk als de bestelling nog niet is verwerkt en de goederen nog niet naar de Koper zijn verzonden. Annulering van een bestelling vindt plaats door een e-mail te sturen naar objednavky@MycoMedica.cz of door te bellen naar +420-739-454-915. De Koper is verplicht om informatie te verstrekken over de bestelling, het nummer en zijn identificatiegegevens.

9. In het geval van een duidelijke technische fout van de Verkoper in de prijsaanduiding in de online winkel of tijdens het bestelproces, is de Verkoper niet verplicht om voor de onjuiste prijs te presteren, zelfs als de Koper een automatische ontvangstbevestiging van de bestelling is gestuurd in overeenstemming met deze Voorwaarden. De Verkoper stelt de Koper onverwijld op de hoogte van de fout en stuurt de Koper een gewijzigde offerte naar het e-mailadres van de Koper. Het gewijzigde aanbod wordt beschouwd als een nieuw contractvoorstel en het contract wordt in dat geval gesloten door de bevestiging die door de Koper naar het e-mailadres van de Verkoper wordt gestuurd.


IV.
Klantaccount


1 . Na registratie van de koper in de online shop heeft de koper toegang tot zijn klantenaccount. Vanuit zijn klantenaccount kan de Koper bestellingen plaatsen voor producten. De koper kan ook bestellingen voor producten plaatsen zonder registratie.

2. Bij het registreren voor een klantaccount en bij het plaatsen van bestellingen is de koper verplicht om correcte en waarheidsgetrouwe informatie te verstrekken. De koper is verplicht om de informatie in het gebruikersaccount bij te werken in geval van wijziging. De informatie die de koper verstrekt in het klantenaccount en bij het bestellen van producten wordt door de verkoper als juist en bindend beschouwd.

3. De toegang tot het klantenaccount is beveiligd met een gebruikersnaam en wachtwoord. De Koper is verplicht tot geheimhouding van de informatie die nodig is om toegang te krijgen tot zijn klantenaccount. De Verkoper is niet aansprakelijk voor misbruik van het klantenaccount door derden.

4. De Koper is niet gerechtigd om derden gebruik te laten maken van het klantenaccount.

5. Het klantenaccount wordt aangemaakt voor onbepaalde tijd. Het klantaccount wordt voor onbepaalde tijd aangemaakt. De Verkoper kan het klantaccount van de Koper opzeggen als de Koper zijn/haar klantaccount langer dan 6 maanden niet gebruikt of als de Koper zijn/haar verplichtingen onder het Contract of deze Algemene Voorwaarden niet nakomt.

6. De Koper erkent dat het Gebruikersaccount mogelijk niet continu beschikbaar is, in het bijzonder met betrekking tot het noodzakelijke onderhoud van de hardware- en softwareapparatuur van de Verkoper, of het noodzakelijke onderhoud van hardware- en softwareapparatuur van derden.

V.
Betalingsvoorwaarden en levering


1 . De koper kan de overeengekomen prijs van de producten en eventuele kosten in verband met de levering volgens het contract op de webwinkel op de volgende manieren betalen:


a ) contant
bij levering of per creditcard bij ontvangst,
b) zonder contante betaling op de bankrekening van de Verkoper,
c) zonder contante betaling per creditcard,
d) zonder contante betaling op de rekening van de Verkoper via een betalingsgateway,
e) contant of per creditcard bij persoonlijke afhaling bij de Verkoper,
f) contant of per creditcard bij persoonlijke afhaling bij het verzendkantoor.

2 . In geval van contante betaling is de prijs betaalbaar bij ontvangst van de producten. In geval van niet-contante betaling is de prijs betaalbaar volgens de instructies die de Verkoper per e-mail aan de Koper stuurt in de orderbevestiging. In het geval van betaling via een betalingsgateway, dient de Koper de instructies van de relevante elektronische betalingsprovider te volgen. In het geval van niet-contante betaling is de verplichting van de Koper om de prijs te betalen vervuld wanneer het betreffende bedrag is bijgeschreven op de bankrekening van de Verkoper. Afhankelijk van de gekozen betalingsmethode, kan de Koper verplicht zijn om te betalen voordat de Verkoper de bestelling accepteert, in welk geval het betaalde bedrag wordt beschouwd als een aanbetaling.

3. De keuze van de leveringsmethode wordt gemaakt tijdens het bestelproces. De goederen worden geleverd aan de koper


a ) op het door de koper in de bestelling opgegeven adres,
b) via het verzendkantoor op het door de koper opgegeven adres van het verzendkantoor,
c) door persoonlijke afhaling bij de verkoper.

4. De leveringskosten van de goederen afhankelijk van de wijze van verzending en afhaling van de goederen worden gespecificeerd in de bestelling van de koper en in de orderbevestiging van de verkoper. In het geval dat de wijze van levering op specifiek verzoek van de Koper is overeengekomen, draagt de Koper het risico en de eventuele extra kosten in verband met deze wijze van levering. Tenzij anders overeengekomen, worden de goederen geleverd door het transportbedrijf DPD.

5. Indien de Verkoper op grond van de Koopovereenkomst verplicht is de goederen te leveren op de door de Koper in de bestelling opgegeven plaats, is de Koper verplicht de goederen bij aflevering in ontvangst te nemen. Indien het om redenen aan de zijde van Koper noodzakelijk is de goederen herhaaldelijk of op een andere wijze dan in de bestelling vermeld te leveren, is Koper verplicht de kosten verbonden aan de herhaalde levering van de goederen of de kosten verbonden aan een andere wijze van levering te betalen.

6. De verpakking van het voedingssupplement dient de volledige samenstelling en gebruiksaanwijzing te vermelden. Op de verpakking van dergelijke goederen wordt ook altijd de datum van minimale houdbaarheid van de goederen vermeld.

(7) Bij ontvangst van de goederen van de vervoerder controleert de koper de integriteit van de verpakking van de goederen en stelt hij de vervoerder onmiddellijk in kennis van eventuele gebreken. In het geval van een beschadiging van de verpakking die duidt op ongeoorloofde binnendringing in de zending, mag de Koper de zending niet van de vervoerder accepteren. De Koper is verplicht om speciale aandacht te besteden aan het oppervlak van het karton van de verpakking of envelop, de beschermende tape en eventuele, zelfs kleine, beschadigingen en scheuren, met name gaatjes in het karton en vervormingen van de hoek van de verpakking. Deze tekenen kunnen duiden op een onzorgvuldige behandeling van het pakket tijdens het transport en dus op mogelijke schade aan de goederen in het pakket. In een dergelijk geval zal de koper een schaderapport opstellen bij de vervoerder, of een verslag van de staat waarin het pakket of de envelop werd geleverd, evenals eventuele andere schade, om de claim op te lossen en mogelijke schade te minimaliseren.

8. De koper ontvangt de goederen van de vervoerder. De koper ontvangt de goederen van de vervoerder in een envelop of pakket. De goederen worden binnen werkdagen verzonden (meestal binnen 1-5 werkdagen) door ze aan de vervoerder te overhandigen. De levertijd wordt bepaald door de interne regels van de vervoerder. Als sommige artikelen momenteel niet op voorraad zijn, maar al onderweg zijn, kan de levertijd worden verlengd met 1-7 werkdagen na de normale levertijd. Als bepaalde artikelen niet op voorraad zijn en ook niet onderweg zijn, neemt de verkoper per e-mail contact op met de koper. Goederen worden binnen 30 dagen aan de koper geleverd. Aansprakelijkheid voor onopzettelijk bederf, schade of verlies van de goederen gaat over op de koper op het moment van acceptatie van de goederen of op het moment dat de koper verplicht was de goederen te accepteren, maar dit in strijd met het contract heeft nagelaten.

9. Er zijn over het algemeen geen leveringskosten voor diensten en digitale inhoud aangezien deze online worden geleverd. De kosten van online toegang tot de diensten of digitale inhoud worden gedragen door de koper en verschillen niet van het basistarief. De diensten worden eenmalig geleverd op een overeengekomen tijdstip (bijv. deelname aan een live online evenement mogelijk maken). De verkoper stelt de digitale inhoud beschikbaar aan de koper, hetzij onmiddellijk na ontvangst van de bestelling, hetzij op een overeengekomen tijdstip, hetzij in de vorm van een eenmalige betaling, hetzij voor een bepaalde periode. Als de Koper een overeenkomst voor de levering van diensten of de levering van digitale inhoud sluit binnen 14 dagen voor de datum van levering of toegang, dan stemt hij er door het verzenden van de bestelling uitdrukkelijk mee in dat hij vóór het verstrijken van de herroepingstermijn wordt voldaan en erkent hij daarmee dat zijn recht om de overeenkomst te herroepen vervalt. Informatie en voorwaarden voor de levering van diensten en digitale inhoud worden verstrekt in de beschrijving van het respectieve product in de catalogus van de online shop.

10. De Verkoper verstrekt een fiscaal document - factuur aan de Koper. De belastingfactuur wordt naar het e-mailadres van de Koper gestuurd of kan bij de geleverde goederen worden gevoegd. Dit belastingdocument is tevens de leveringsbon. De koper verwerft de eigendom van de goederen door de volledige aankoopprijs voor de goederen inclusief leveringskosten te betalen, maar niet voordat hij de goederen in ontvangst heeft genomen. De koper verwerft geen rechten (licenties) op de inhoud van de diensten en digitale inhoud buiten het recht om deze te gebruiken voor eigen gebruik in overeenstemming met hun doel en voorwaarden.

VI.
Ontbinding van de overeenkomst en annuleringsvoorwaarden


1 . Een koper die als consument een overeenkomst buiten zijn bedrijfsactiviteit heeft gesloten, heeft het recht om
zonder opgave van redenen van de koopovereenkomst terug te trekken. De herroepingstermijn bedraagt 14 dagen vanaf de datum van:
a) ontvangst van de goederen,

(b) de aanvaarding van de laatste levering van de goederen als het voorwerp van de overeenkomst bestaat uit verschillende soorten goederen of de levering van verschillende onderdelen,
c) de aanvaarding van de eerste levering van de goederen als het voorwerp van de overeenkomst bestaat uit een regelmatige herhaalde levering van goederen,

(d) het sluiten van een overeenkomst betreffende diensten of digitale inhoud.

(2) De koper kan een overeenkomst betreffende de levering van goederen die volgens de vereisten van de consument zijn vervaardigd of aan zijn persoonlijke behoeften zijn aangepast, die bederfelijk zijn of een korte houdbaarheidsduur hebben, alsmede goederen die na levering door hun aard onherstelbaar vermengd zijn met andere goederen, of goederen die zijn geleverd in verzegelde verpakkingen die om gezondheids- of hygiënische redenen niet geschikt zijn om te worden teruggezonden nadat zij door de consument zijn verbroken, niet herroepen. De koper kan een overeenkomst voor het verrichten van diensten ook niet herroepen wanneer deze volledig zijn verricht en van een overeenkomst voor de levering van digitale inhoud nadat de uitvoering is begonnen, wanneer de uitvoering is begonnen met de voorafgaande uitdrukkelijke toestemming van de koper voordat de herroepingstermijn is verstreken en de verkoper de koper voor het sluiten van de overeenkomst heeft geïnstrueerd dat het recht om de overeenkomst te herroepen in een dergelijk geval vervalt. Om aan de herroepingstermijn te voldoen, moet de koper binnen de herroepingstermijn een herroepingsverklaring sturen. Als bij de bestelling een monster of cadeau is geleverd, moet dit samen met de producten aan de verkoper worden geretourneerd.

3. De koper, die een consument is, kan de overeenkomst herroepen door middel van een ondubbelzinnige verklaring aan de verkoper. De koper kan het
door de verkoper verstrektevoorbeeldformulier voorherroeping gebruiken om de koopovereenkomst te herroepen. De Verkoper geeft de voorkeur aan de methode van herroeping door de verklaring te sturen naar het e-mailadres van de Verkoper zoals vermeld in artikel I.1.

4. De Koper die de overeenkomst voor de goederen heeft herroepen, retourneert de goederen aan de Verkoper binnen 14 dagen na de herroeping. De Koper is verplicht de goederen bij voorkeur per standaard postpakket te retourneren. De Koper draagt de kosten verbonden aan het retourneren van de goederen aan de Verkoper.

Het adres voor het retourneren van de goederen aan de verkoper is het adres van het bedrijfspand van de verkoper:

TCM POINT s.r.o., Tomkova 53, Police nad Metují 54954

5. De koper dient de goederen onbeschadigd en ongebruikt aan de verkoper te retourneren, in de originele ongeopende verpakking van de goederen. De verkoper heeft het recht om de vordering tot vergoeding van schade aan de goederen eenzijdig te verrekenen met de vordering van de koper tot terugbetaling van de koopprijs. De Koper is verplicht de goederen te retourneren samen met het factuur - belastingdocument (origineel of kopie). Goederen die onder rembours van Verkoper worden geretourneerd, worden niet geaccepteerd door Verkoper en zijn geen correcte retourzending van goederen.

6. In het geval dat de diensten moeten worden geleverd aan de Koper, of de digitale inhoud beschikbaar wordt gesteld aan de Koper, met ingang van een bepaalde datum (hierna te noemen de "Datum"), dan kan de Koper verzoeken om annulering en terugbetaling van een deel van de prijs, op voorwaarde dat dit verzoek meer dan 7 dagen voor de Datum wordt gedaan. Annuleringen kunnen niet later worden gedaan. Als de koper 14 dagen of minder voor de Datum en meer dan 7 dagen voor de Datum een annuleringsverzoek indient, worden annuleringskosten in mindering gebracht en wordt 50% van de prijs van het product terugbetaald. Als de koper meer dan 14 dagen voor de deadline een annuleringsverzoek indient, wordt de volledige prijs van het betreffende product terugbetaald. Als de verkoper de datum wijzigt, heeft de koper het recht om het contract te annuleren, maar een dergelijke annulering moet plaatsvinden binnen 14 dagen nadat de verkoper de wijzigingen heeft gemeld, tenzij de wijzigingen minder dan 14 dagen voor de datum worden gemeld. In dat geval kan de herroeping worden uitgeoefend tot de uiterste datum.

7. Indien de Koper de overeenkomst herroept, zal de Verkoper onverwijld, of in geval van aankoop van de goederen binnen 14 dagen na de terugzending van de goederen, alle van de Koper ontvangen gelden, inclusief de leveringskosten, aan de Koper terugbetalen op dezelfde wijze als de betaling van de Koper werd ontvangen. De Verkoper zal de ontvangen gelden alleen op andere wijze aan de Koper retourneren als de Koper hiermee instemt en als er geen extra kosten voor de Verkoper ontstaan. De kosten van levering van de goederen worden alleen terugbetaald in het bedrag dat overeenkomt met de goedkoopste aangeboden leveringsmethode.

8. De Verkoper heeft het recht om zich terug te trekken uit het contract vanwege een voorraadtekort, uitputting van de capaciteit, onbeschikbaarheid van het product of andere redenen voor onmogelijkheid van levering, met inbegrip van redenen die bij een derde partij liggen. De Verkoper informeert de Koper onmiddellijk via het e-mailadres dat bij de bestelling is opgegeven en retourneert alle gelden, inclusief leveringskosten, die hij van de Koper heeft ontvangen binnen 14 dagen na de kennisgeving van de terugtrekking op dezelfde manier of op de manier die door de Koper is aangegeven.

VII.
Rechten die voortvloeien uit gebrekkige nakoming en vorderingen


( 1) De Verkoper is er jegens de Koper voor aansprakelijk dat de Producten vrij zijn van gebreken, d.w.z. in het bijzonder dat zij de overeengekomen kenmerken hebben (bijv. overeenstemmen met de beschrijving, hoeveelheid, kwaliteit, functionaliteit, etc.) en geschikt zijn voor het overeengekomen doel, alsmede dat zij de gebruikelijke kenmerken hebben, geschikt zijn voor het gebruikelijke doel en worden geleverd met de juiste gebruiksaanwijzing. Als de verkochte goederen, hun verpakking of de instructies die de goederen vergezellen de periode aangeven waarin de goederen mogen worden gebruikt, zijn de bepalingen over de kwaliteitsgarantie van toepassing. Door de kwaliteit te garanderen, verbindt de verkoper zich ertoe dat de goederen gedurende een bepaalde periode geschikt zullen zijn voor hun gebruikelijke doel of hun gebruikelijke kenmerken zullen behouden.

2. De koper heeft
de keuze om de klacht op te lossen. In geval van een gebrek aan het product kan de koper een klacht indienen bij de verkoper en, afhankelijk van de aard van het gebrek en de rechten die wettelijk zijn toegekend, eisen:
a) levering van een (nieuw) product zonder gebreken,
b) reparatie (of aanvulling van de ontbrekende goederen),
c) een redelijke korting,
d) ontbinding van de overeenkomst.

3 . Als het product gebrekkig is, kan de koper eisen dat het wordt verwijderd (door levering van een nieuw product of verbetering van het oorspronkelijke product), tenzij dit onmogelijk of onredelijk duur is. De verkoper dient het gebrek binnen een redelijke termijn nadat hij op het gebrek is gewezen, te verhelpen. De koper kan een redelijke korting of terugtrekking uit het contract eisen indien de verkoper heeft geweigerd het gebrek te verhelpen, het gebrek niet heeft verholpen in overeenstemming met de wet, of uit de verklaring van de verkoper of de omstandigheden blijkt dat het gebrek niet binnen een redelijke termijn of zonder aanzienlijke overlast voor de koper zal worden verholpen, of indien het gebrek herhaaldelijk voorkomt, of indien het gebrek een wezenlijke schending van het desbetreffende contract is. De koper kan zich niet terugtrekken uit het contract als het gebrek onbeduidend is.

4. De koper kan een klacht indienen over een gebrek aan de goederen dat zich manifesteert binnen twee jaar na ontvangst. In het geval van digitale inhoud kan de koper klagen over een gebrek dat zich manifesteert binnen twee jaar na de beschikbaarstelling. Indien de terbeschikkingstelling langer dan twee jaar duurt, heeft de koper het recht om te reclameren over een gebrek dat zich binnen die periode voordoet of openbaart. Als het gebrek zich manifesteert binnen een jaar na ontvangst van de goederen of beschikbaarstelling van de digitale inhoud, wordt het betreffende product geacht gebrekkig te zijn geweest op het moment van ontvangst of beschikbaarstelling (voor goederen geldt dit alleen voor consumentenkopers). Als de digitale inhoud eenmalig ter beschikking wordt gesteld, is de verkoper aansprakelijk voor de gebreken in de digitale inhoud die aanwezig waren toen de digitale inhoud ter beschikking werd gesteld. Een gebrek in de diensten kan worden gereclameerd binnen zes maanden na de levering van de diensten.

5. Bij het indienen van een klacht is de koper verplicht aan de verkoper mee te delen voor welk recht hij heeft gekozen.

6. De koper kan een klacht (rechten uit gebrekkige nakoming) indienen bij de verkoper per telefoon, e-mail of correspondentie via de in artikel I.1 genoemde contactpersonen. Indien de ontvangst van de goederen door de Verkoper noodzakelijk is voor de afhandeling van de vordering, dient de Verkoper met de Koper de wijze van ontvangst overeen te komen, of kan de Koper de goederen persoonlijk of via een postdienstverlener afleveren op het adres volgens artikel VI.4. De Verkoper is verplicht de Koper een schriftelijke bevestiging te verstrekken van het moment waarop de Koper zijn recht heeft uitgeoefend, wat de inhoud van de klacht is, welke wijze van afhandeling van de klacht de Koper wenst en de contactgegevens van de Koper, alsmede een bevestiging van de datum en wijze van afhandeling van de klacht, dan wel een schriftelijke motivering voor de afwijzing van de klacht.

7. De klacht dient binnen 30 dagen na de datum van de klacht te zijn afgehandeld, tenzij de Verkoper en de Koper een andere termijn overeenkomen. Na het verstrijken van deze termijn kan de koper, die een consument is, zich terugtrekken uit de koopovereenkomst of een redelijke korting eisen. Het moment waarop de wilsuiting van de koper (uitoefening van het recht uit de gebrekkige prestatie) de verkoper bereikt, wordt beschouwd als het moment van de vordering. De verkoper informeert de koper per e-mail over het resultaat van de vordering.

8. De koper heeft geen recht op het recht van gebrekkige nakoming als de koper zelf het gebrek heeft veroorzaakt. In geval van een gerechtvaardigde vordering heeft de Koper recht op vergoeding van de redelijke kosten die in verband met de vordering zijn gemaakt. De Koper kan dit recht bij de Verkoper uitoefenen binnen een maand na het verstrijken van de garantieperiode of de kwaliteitsgarantie. De koper heeft geen recht onder de garantie indien het gebrek is veroorzaakt door een externe gebeurtenis nadat het risico van schade is overgegaan op de koper.

8. De rechten en plichten van de contractpartijen met betrekking tot rechten die voortvloeien uit een gebrekkige prestatie worden geregeld door de artikelen 1914 tot 1925, 2099 tot 2117, 2389c tot 2389s en (als de koper een consument is) de artikelen 2161 tot 2174b van het Burgerlijk Wetboek en Wet nr. 634/1992 Coll. over consumentenbescherming.


VIII.
Levering


( 1) De partijen kunnen elkaar alle schriftelijke correspondentie per elektronische post bezorgen.

2. De koper bezorgt de correspondentie aan de verkoper op het e-mailadres dat in deze Algemene Voorwaarden is vermeld. De Verkoper levert correspondentie aan de Koper op het e-mailadres dat is opgegeven in de klantenaccount of order van de Koper.


IX.
Persoonsgegevens


1 . Alle informatie die door de Koper wordt verstrekt in interactie met de Verkoper wordt als vertrouwelijk beschouwd. In het bijzonder zal de Verkoper de gegevens van de Koper gebruiken voor het uitvoeren van de koopovereenkomst of, indien van toepassing, voor het onderhouden van een klantenaccount. Commerciële communicatie kan worden verzonden naar het e-mailadres, aangezien dit wettelijk is toegestaan, tenzij dit uitdrukkelijk wordt geweigerd. Deze communicatie mag alleen betrekking hebben op gelijksoortige of verwante producten en kan te allen tijde op eenvoudige wijze worden geweigerd (door het sturen van een brief, e-mail of door te klikken op een link in de commerciële communicatie).

2. Meer gedetailleerde informatie over gegevensbescherming is opgenomen in het Privacybeleid in overeenstemming met Verordening (EU) 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad (GDPR) en Wet nr. 110/2019 Coll. over de verwerking van persoonsgegevens, die wordt gepubliceerd op de
websitevan de Verkoper in overeenstemming met artikel I. Paragraaf 1 van deze Overeenkomst.

X.
Buitengerechtelijke beslechting van consumentengeschillen en klachten


1 . De Tsjechische autoriteit voor handelsinspectie (Česká obchodní inspekce) met zetel te Štěpánská 567/15, 120 00 Praag 2, ID nr.: 000 20 869, internetadres:
https://adr.coi.cz/cs
is bevoegd voor de buitengerechtelijke beslechting van consumentengeschillen die voortvloeien uit overeenkomsten. Voor online geschillenbeslechting tussen de verkoper en de koper kan gebruik worden gemaakt van het platform op http://ec.europa.eu/consumers/odr.

2. Het contactpunt krachtens Verordening (EU) nr. 524/2013 van het Europees Parlement en de Raad van 21 mei 2013 betreffende onlinebeslechting van consumentengeschillen en tot wijziging van Verordening (EG) nr. 2006/2004 en Richtlijn 2009/22/EG (verordening betreffende onlinebeslechting van consumentengeschillen) is het Europees Consumentencentrum Tsjechië, gevestigd te Štěpánská 567/15, 120 00 Praag 2, internetadres: http://www.evropskyspotrebitel.cz.

3. De Koper kan zijn klachten rechtstreeks richten aan de Verkoper op het e-mailadres in artikel I.1 van deze Voorwaarden. Informatie over de afhandeling van de klacht wordt door de Verkoper altijd naar het e-mailadres van de Koper gestuurd.

4. De koper kan zich met klachten ook rechtstreeks wenden tot de staatstoezichthouders in het betreffende gebied. De Verkoper is gerechtigd zijn bedrijf uit te oefenen op basis van een handelsvergunning. De handelscontrole wordt binnen het kader van haar bevoegdheid uitgevoerd door de bevoegde handelsautoriteit. De overheidsinstantie voor landbouw- en levensmiddeleninspectie houdt toezicht op de naleving van Wet nr. 634/1992 Coll. inzake consumentenbescherming, binnen de door de wet gedefinieerde reikwijdte.

XI.
Speciale bepalingen voor zakelijke klanten


1 . Deze Algemene Voorwaarden regelen ook de wederzijdse rechten en verplichtingen van de Verkoper en de persoon die contracten afsluit in het kader van zijn zakelijke activiteit (hierna de "Zakelijke Klant" genoemd). Het algemene deel van deze Algemene Voorwaarden is van overeenkomstige toepassing op de relaties van de Verkoper met Zakelijke Klanten, tenzij het uitdrukkelijk de relaties met Zakelijke Klanten regelt. In geval van tegenstrijdigheid tussen het algemene deel en de specifieke bepalingen voor Zakelijke Klanten, prevaleren de specifieke bepalingen van deze Algemene Voorwaarden voor de relaties met Zakelijke Klanten.

2. Zakelijke klanten kunnen in vergelijking met kopers die consumenten zijn, ook gebruik maken van bestellingen via EDI-systemen die door de Verkoper zijn geïmplementeerd (bijv. Orion). Het contract komt tot stand na acceptatie van de bestelling door de Verkoper (bijv. door het bericht "ORDRSP"), waarbij de Koper verplicht is de prijs te betalen. De bestelling van de Koper via het EDI-systeem moet ten minste de productspecificatie bevatten uit de geldige offerte van de Verkoper, de gewenste hoeveelheid, de datum en plaats van levering (in geval van goederen), de identificatie- en adresgegevens van de Koper. De Koper is verplicht om zich in de bestellingen te houden aan de prijzen van de producten die op dat moment gelden bij de Verkoper, rekening houdend, indien van toepassing, met de status van groothandelsklant. De huidige prijzen staan vermeld in de catalogus van de online winkel of de prijslijst is op verzoek verkrijgbaar bij de Verkoper. De Verkoper behoudt zich het recht voor om een bestelling geheel of gedeeltelijk niet te aanvaarden of te weigeren. Kennisgeving van een afwijzing van een bestelling wordt door de Verkoper verzonden via het EDI-systeem (bijvoorbeeld door het bericht "ORDRSP").

3. De Zakelijke Klant kan met de Verkoper een regeling treffen voor de betaling van prijzen op basis van een door de Verkoper uitgegeven factuur die wordt verzonden naar het opgegeven e-mail- of postadres. De factuur is verschuldigd en betaalbaar 14 dagen nadat deze aan de Zakelijke Klant is verzonden. De prijs of een deel daarvan wordt geacht te zijn betaald wanneer het betreffende bedrag op de rekening van de verkoper is bijgeschreven.

4. Indien de Zakelijke Klant in verzuim is met de betaling van de overeengekomen prijs of een deel daarvan, is de Zakelijke Klant aan de Verkoper een contractuele vertragingsrente verschuldigd van 0,1% van het verschuldigde bedrag per dag vertraging. Indien de Zakelijke Klant meer dan 30 dagen in verzuim is met de betaling van een deel van de prijs, betaalt de Zakelijke Klant de Verkoper een contractuele boete van 20% van het onbetaalde deel van de totale prijs. De contractuele rente en boete zijn verschuldigd op de zevende dag na de datum van ontvangst van de schriftelijke aanmaning tot betaling van de verkoper. De verkoper heeft het recht om de contractuele rente en de contractuele boete eenzijdig te verrekenen met het betaalde deel van de prijs, mits de zakelijke klant instemt met een dergelijke verrekening. De contractuele boete is niet van invloed op het recht van de verkoper om schadevergoeding te vorderen van de zakelijke klant op grond van algemeen bindende wettelijke voorschriften, noch op de verplichting van de zakelijke klant om de verplichting na te komen die door de contractuele boete wordt gewaarborgd.

5. De zakelijke klant is verplicht tot geheimhouding van alle zaken van de Verkoper waarvan hij in verband met het sluiten van contracten of het onderhouden van de klantrekening kennis neemt en die niet openbaar zijn, in het bijzonder groothandelsprijzen, contractuele relaties en leveranciers van de Verkoper, alsmede de personeelsbezetting en andere interne omstandigheden van de Verkoper. Deze verplichting blijft ook bestaan nadat de contracten zijn uitgevoerd en de klantaccount is afgesloten.

XII.
Speciale bepalingen voor groothandelsklanten


1 . De Verkoper kan de status van groothandelsklant (hierna "Groothandelsklant" genoemd) verlenen aan een Zakelijke Klant die aantoonbaar producten bestelt voor wederverkoop in het kader van zijn bedrijfsactiviteiten, volgens zijn interne criteria.

2. De huidige status van de Zakelijke klant kan worden gevonden via het klantenaccount op de webwinkel, wanneer de Groothandelsklant groothandelsprijzen geactiveerd heeft, of kan op elk moment bij de verkoper worden geverifieerd. Voor de duur van de status van Groothandelsklant is de Groothandelsklant gerechtigd om bij de verkoper bestellingen te plaatsen voor producten tegen gereduceerde groothandelsprijzen. Er bestaat geen wettelijk recht op de status van groothandelsklant en de verkoper kan deze status op elk moment zonder opgaaf van reden intrekken bij de zakelijke klant, in het bijzonder in geval van schending van deze algemene voorwaarden, niet-naleving van de voorwaarde voor het bestellen van producten voor wederverkoop of niet-naleving van andere interne criteria (bijv.

3. De Groothandelklant is verplicht de Verkoper en zijn producten op passende wijze weer te geven op zijn website. De Verkoper stelt op verzoek productfoto's in elektronische vorm aan de Grootafnemer ter beschikking, met dien verstande dat de Verkoper naar eigen inzicht ook productinformatie en tekst aan de Grootafnemer ter beschikking kan stellen (gezamenlijk "Promotiemateriaal"). Door gebruik te maken van het beschikbaar gestelde Promotiemateriaal aanvaardt de Groothandelsklant de voorwaarden van de niet-exclusieve licentie die door de Verkoper wordt verleend voor de duur van de status van de Groothandelsklant, met inbegrip van het feit dat een dergelijke licentie niet het recht omvat om het Promotiemateriaal over te dragen of in sublicentie te geven aan een derde, en dat de Verkoper niet aansprakelijk is jegens de Groothandelsklant voor enige schade die voortvloeit uit het gebruik van het Promotiemateriaal, en de Groothandelsklant doet afstand van zijn recht op schadeloosstelling. De Groothandelsklant dient zich te houden aan de handleiding voor het gebruik van het Promotiemateriaal, indien aanwezig, die bij het Promotiemateriaal is gevoegd.


XIII.
Slotbepalingen


1 . Op alle overeenkomsten tussen de verkoper en de koper is het recht van Tsjechië van toepassing. Als de relatie die door het contract tot stand is gekomen een internationaal element bevat, komen de partijen overeen dat de relatie wordt beheerst door het recht van Tsjechië. Dit doet geen afbreuk aan de rechten van de consument op grond van algemeen bindende wetgeving.

2. Alle geschillen tussen de partijen die voortvloeien uit of verband houden met de rechtsbetrekking die door het contract tot stand is gebracht, worden in de eerste plaats beslecht door wederzijdse onderhandeling, waarbij alles in het werk wordt gesteld om tot een minnelijke schikking te komen, of door middel van een bemiddelaar die door de partijen gezamenlijk wordt gekozen. In het geval dat de Partijen niet in staat zijn om een minnelijke schikking te treffen voor een geschil dat voortvloeit uit de rechtsbetrekkingen die door de Overeenkomst tot stand zijn gebracht door middel van wederzijdse onderhandelingen, zal het geschil worden beslecht door de rechtbanken.

3. De afgesloten contracten worden in elektronische vorm gearchiveerd bij de Verkoper en zijn niet toegankelijk. De Verkoper is niet gebonden aan gedragscodes ten opzichte van de Koper. De Koper draagt het risico van verandering van omstandigheden in de zin van artikel 1765 (2) van het Burgerlijk Wetboek.

4. Het kopiëren, wijzigen of gebruiken van teksten, foto's, films, handelsmerken, logo's en andere inhoud en elementen van de Verkoper, met inbegrip van zijn website of delen daarvan, is verboden zonder toestemming van de Verkoper. De Verkoper heeft het recht om zijn rechten op intellectuele eigendommen af te dwingen op grond van speciale wetgeving, in het bijzonder op grond van Wet nr. 221/2006 Coll. inzake de handhaving van industriële eigendomsrechten en de bescherming van handelsgeheimen, zoals gewijzigd, en op grond van Artikel 2976 en volgende inzake oneerlijke concurrentie onder het Burgerlijk Wetboek.

5. De Verkoper is niet aansprakelijk voor fouten die het gevolg zijn van inmenging van derden in de online shop of het gebruik ervan in strijd met het beoogde gebruik. De Koper zal bij het gebruik van de online shop geen procedures toepassen die een negatieve invloed kunnen hebben op de werking ervan en zal geen activiteiten uitvoeren die hem of derden in staat kunnen stellen de software of andere onderdelen die de online shop vormen te verstoren of ongeoorloofd te gebruiken en de online shop of onderdelen of software ervan te gebruiken op een manier die in strijd is met het doel of de bedoeling ervan.