Ma-vr 7:00-15:00
Afbeelding beschrijving
Droogte is een ziektebeeld van de herfst en dringt het lichaam binnen via de neus of mond. Het dringt de longen binnen en droogt de vloeistoffen uit, wat leidt tot uitdroging van bloed en voedende energie en de hydratatie van het lichaam aantast. De droogte lijkt erg op en kan het gevolg zijn van een Yin-tekort.
Belangrijkste symptomen van droogte:
Droogheid kan worden veroorzaakt door warme of koude droogheid.
Warme droogte: komt voor in de herfst tijdens de nazomer of lente. Het valt de verdedigingsenergie van Wei Qi, huid en longen aan. Het uit zich als koorts, rillingen, hoofdpijn, licht zweten, droge keel en neus, en dorst.
Koude droogte: Het is het gevolg van koude herfstdagen. Het uit zich op de huid en longen, eerder koortsig, verstopte neus zonder droogte, dun slijm, droge lippen. De droogte kan snel overgaan in hitte.
Droogte heeft voornamelijk invloed op de longen en de maag en bijbehorende weefsels. Droogte kan al dan niet geassocieerd worden met een Yin-tekort. Voedingsmiddelen die bedoeld zijn om droogheid te bevochtigen hebben de neiging om te smeren en slijm te produceren, wat ze onderscheidt van Yin-verhogend voedsel. De consumptie van gestoomde of gestoomde groenten en het volgen van een drinkschema worden aanbevolen om het lichaam voldoende te hydrateren.
Vermijd
Chinese artsen zeggen dat het in de beelden van droogte niet voldoende is om water te drinken, maar dat het noodzakelijk is om water te eten. Dit betekent dat je meer voedsel moet eten dat vloeistoffen bevat. Soepen, groenten, fruit. Het zou verkeerd zijn om alleen broodjes te eten.
Aanbevolen drinkschema:
We hebben nodig:
Bereidingswijze:
Breng de leliebollen aan de kook in 1 l water en kook ze 30 minuten op laag vuur. Voeg 100 g gehakte asperges toe en kook nog eens 30 minuten. Serveer 2 keer per dag. NIET ZOUTEN!
Nodig:
Werkwijze:
Week de gedroogde Hericium, snijd de ui fijn, de tofu en kwark in blokjes en meng alles door elkaar. Knijp het water uit de Hericium en snijd in stukjes. Verhit de olie in een pan, voeg de ui, tofu, kwark, Hericium en pinda's toe en meng alles door elkaar. Roer de Shoyu, honing en zout erdoor. Voeg 1 kopje water toe, breng aan de kook, schuim af en laat ongeveer 15 minuten sudderen. Besprenkel met sesamolie en serveer.