Ma-vr 7:00-15:00
Beschrijving afbeelding
Vochtige hitte is een combinatie van vocht en hitte. Vochtigheid wordt in de meeste gevallen opgewekt door een verzwakte functie van de Milt, die voedsel slecht transformeert en pathologische vochtigheid produceert. Hitte kan worden opgewekt door de inname van "vurig" voedsel (pittig, heet, gefrituurd, vet, alcohol, enz.) of door overmatige of onderdrukte emoties en stress. Wanneer deze twee ingrediënten samenkomen, creëren ze wat vochtige warmte wordt genoemd, die kan worden vergeleken met lijm die weefsels afsluit. Het is vergelijkbaar met het concept van chronische ontsteking uit de westerse geneeskunde.
Vochtige warmte in de lever en galblaas:
Aantasting van het lichaamsoppervlak:
Aanval op huid en spieren:
Aantasting van gewrichten:
Invasie van de milt en maag:
De voedingsprincipes verschillen niet veel van die voor diëten gericht op het elimineren van hitte en het uitdrogen van vocht. De verhoudingen van voedselbestanddelen zijn vergelijkbaar, met alleen een iets lager aandeel koolhydraten (20-30%) en meer eiwitten uit peulvruchten en soja in plaats van dierlijke eiwitten. Of rauw voedsel geschikt is, hangt af van de mate van vocht die aanwezig is. Er moet geëxperimenteerd worden met verschillende verhoudingen van rauw, gekookt en koolhydraatrijk voedsel.
Algemene principes
Vermijd
Wilgenroosje is een van de langst verbouwde granen ter wereld met ontgiftende en vochtafdrijvende eigenschappen. Het helpt bij braken, diarree, indigestie, geelzucht, dysurie, tumoren, spier- en gewrichtspijn veroorzaakt door vocht en wind, vertraagt de groei van kankercellen en verwijdert slijm.
Bereiding van traanvocht:
Gebruik het traanwater: