Selecteer het land waar je de goederen wilt laten bezorgen. We passen de site dienovereenkomstig aan, zodat je de verzending kunt selecteren en je bestelling kunt betalen.

Eten bij het vuur en de warmte

Eten bij het vuur en de hitte

Hitte kan op verschillende manieren in het lichaam ontstaan:
  • Het kan ons van buitenaf binnendringen als een externe klimaatziekteverwekker, bijvoorbeeld door overmatige blootstelling aan de zon of een aanval van windhitte (veel voorkomende virussen).
  • Vaker echter wordt hitte veroorzaakt door het eten van te vurig voedsel (pittig, gekruid, gefrituurd, alcohol) of door overmatige stress, overbelasting of onderdrukking van emoties. Stress en emoties veranderen uiteindelijk altijd in hitte in het lichaam.


    Jonge,Mooie,Vrouw,Met,Hand,Ventilator,Lijdend,Aan,Hitte,En

Symptomen van het beeld bij vuur en hitte

Hitte in het lichaam uit zich door:

  • Zenuwachtigheid en rusteloosheid
  • Brandende en rode verschijnselen op de huid
  • Verschillende symptomen en gewaarwordingen van hitte
  • Migraine en branderige ogen
  • Overmatig zweten
  • Bitterheid in de mond en dorst
  • Hunkeren naar koude dranken
  • Slapeloosheid
  • Donkere urine en droge ontlasting
  • Rode tong

Algemene principes van eten in de buurt van vuur en hitte

  • Patiënten met deze aandoeningen hebben baat bij bitter, koud en pittig voedsel.
  • Over het algemeen wordt aangeraden om meer rauw voedsel te eten, vooral fruit en groenten.
  • Mensen met opvliegers en een overmaat aan Yang hebben ook baat bij deze dieetbenadering, zelfs als ze geen symptomen hebben.


Acute warmtebeelden

  • Bij acute hitte (bijvoorbeeld een aanval van windhitte) is het belangrijk om te letten op voldoende vochtinname. Fruit- en groentesappen, kruidenthee en bouillons of lichte soepen zijn het beste, het liefst warm of op kamertemperatuur.
  • Gekoelde of ijskoude vloeistoffen kun je beter vermijden, omdat ze een nadelig effect kunnen hebben op de milt.
  • Tijdens een vlaag van windhitte is het nodig om de poriën te openen (zweten) zodat schadelijke organismen worden weggespoeld. Scherp, koel en afleidend voedsel zoals pepermunt, peren, radijs, waterkers en kool helpen hierbij.
  • Vermijd verwarmend voedsel zoals lamsvlees, rundvlees, kip, schaaldieren en verwarmende kruiden.


Chronische beelden van heetheid

  • Kookmethoden die de warmte-essentie van voedsel verhogen, zoals bakken, braden, grillen en frituren, zijn ongepast.
  • Lichtere warmtebehandelingen zoals stomen en snel frituren in een wok worden aanbevolen.
  • Sommige hele rauwe voedingsmiddelen zijn nuttig (behalve voor maaghitte), combineer ze met gekookt of licht geblancheerd voedsel.
Komkommer,Salade,Met,Radijs,En,Avocado,Crèmesaus,En,Dille

Aanbevolen voedsel

Over het algemeen in de buurt van hitte en vuur: Selderij, spinazie, snijbiet, komkommers, sla, radijs, asperges, aubergine, boerenkool, Chinese kool, tomaten, broccoli, bloemkool, courgette, appels, peren, cantaloupe, aubergine, tarwe, gerst, tofu, tempeh, sojamelk, yoghurt, mungboon- en alfalfakiemen, zeewier, spirulina, krabvlees.

Voor een warme maag: rijst, gerst, havermoutpap, bananen, avocado, komkommer, spinazie, sla, rucola, waterkers, kool (gekookt of sap), tofu, sojamelk, yoghurt.

Voor Leverkoorts: Pepermunt, mungbonen en hun kiemen, selderij, rapen, witte radijs (daikon), zeewier, sla, paardenbloem, komkommer, waterkers, aubergine, tofu.

Tuinkers, appels, peren, perziken, aardbeien, citroen, radijs, pompoen, kool, bloemkool, spinazie, snijbiet, waterkers.

Voor warm bloed: aubergines, spinazie, snijbiet, spinazie, kaki, citroen, selderij, sla, olijven.

Verboden voedsel

Alles wat heet, pittig, gebakken, gegrild en gekruid is: Spaanse peper, kaneel, gember, kerrie, zwarte peper, knoflook, mosterd, mierikswortel, koffie, chocolade, verhitte plantaardige oliën, rood vlees (vooral lamsvlees), kip, harde alcohol, rode wijn, azijn, garnalen, mantisgarnalen, kaas, eieren, overmatig zout, pinda's.

Klinische aantekeningen

  • Zorg goed voor je emoties, probeer meditatie, yoga, Tai Ji, Qi Gong of ademhalingsoefeningen.
  • Maak citroenmelisse thee voordat je naar bed gaat.
  • Als je je opvliegend en misselijk voelt, drink dan voor elke maaltijd een graanbouillon van yams.
  • Als je een branderig gevoel hebt en je niet misselijk voelt en het eten niet omhoog komt, maak dan een graanbouillon van witte boekweit.

Recepten

Recept voor Graanbouillon

We hebben nodig:

  • 2 eetlepels granen
  • 1 liter water
  • een snufje zout


Werkwijze:

  • Breng het graan met water aan de kook en haal het eruit, laat het 2 uur koken en dien het op.

Pure,Vis,Bouillon,In,Braadpan,Top,Bekijken