Selecteer het land waar je de goederen wilt laten bezorgen. We passen de site dienovereenkomstig aan, zodat je de verzending kunt selecteren en je bestelling kunt betalen.

Ravioli gevuld met shiitake en bryndza met beurre blanc saus

Ravioli gevuld met shiitake en bryndza met beurre blanc saus

MycoMedica kookboek

Ingrediënten:

30 g gedroogde Shiitake paddenstoelen

100 g pancetta

2 teentjes knoflook

2 sjalotten

125 g bryndza

70 ml room

300 g erwten (vers)

250 g boter

witte halfzoete wijn

wijnazijn

enkele druppels bieslookolie

peper

zout

Ingrediënten voor de ravioli:

400 g bloem

4 eieren

1 el olijfolie

zout

Werkwijze:

Week de gedroogde Shiitake paddenstoelen 30 minuten in heet water.

Bak de pancetta droog (er komt genoeg vet uit). Bak de in kleinere stukjes gesneden paddenstoelen in het vet. Stoom de erwten ongeveer 1 tot 2 minuten in kokend water en koel ze af in ijs.

Maak nu het deeg voor de ravioli. Bestuif het aanrecht met bloem en maak er een kuiltje in. Klop een ei los in het kuiltje, voeg een snufje zout en een eetlepel olijfolie toe. Bewerk het deeg tot het glad en een beetje plakkerig is (je kunt het ook in een keukenmachine doen). Verdeel het deeg in kleinere stukken, bestuif ze met bloem en rol ze uit tot dunne vellen, waar je rondjes uitsnijdt (als je geen snijder hebt, kun je een glas gebruiken).

Bereid nu de vulling voor. Klop de bryndza op met een beetje room, voeg zout, peper en gebakken champignons toe en doe deze vulling in een spuitzak met een punt.

Knijp de vulling in het midden van de rondjes en bestrijk de randen van het deeg lichtjes met water. Leg het tweede rondje erop en druk de randen op elkaar. Bak ongeveer 3 tot 4 minuten in kokend water.

Bereid tot slot de beurre blanc saus. Fruit de sjalotten en knoflook in boter. Voeg de witte halfzoete wijn en wijnazijn toe. Breng aan de kook en zeef. Verwarm de gezeefde vloeistof opnieuw, haal van het vuur en klop er geleidelijk de koude boter door. Het is belangrijk dat de boter niet stremt. Voeg als laatste de rest van de room toe en klop. Er ontstaat een romige saus. Als hij niet dik genoeg is, moet je meer boter toevoegen. Voeg de gestoomde erwten toe aan de beurre blanc saus en verwarm zachtjes. Niet koken anders gaat de saus stremmen!

Serveer op een bord. Eerst de ravioli, giet dan de saus erover, bestrooi met de gebakken pancetta en besprenkel met bieslookolie.

Moeilijkheidsgraad Aantal porties Bereidingstijd Totale tijd

moeilijker 425 min60 min