Selecteer het land waar je de goederen wilt laten bezorgen. We passen de site dienovereenkomstig aan, zodat je de verzending kunt selecteren en je bestelling kunt betalen.

Shiitake pasta met huisgemaakte crème fraîche

Shiitake pasta met huisgemaakte crème fraîche

9. Shiitake tstoviny kopie

Ingrediënten voor Shiitake Pasta:

50 g gedroogde Shiitake paddenstoelen

400 g verse pasta

150 ml witte wijn

450 ml crème fraîche (recept hieronder)

3 teentjes knoflook

2 sjalotten

40 g boter

parmezaan

zout

peper

Ingrediënten voor de crème fraîche:

500 ml minimaal 33% slagroom (bij voorkeur gepasteuriseerd)

2 eetlepels volle zure karnemelk

Werkwijze voor Shiitake Pasta:

Week gedroogde Shiitake paddenstoelen 30 minuten in heet water. Giet daarna het overtollige water af.

Kook de pasta in gezouten water tot hapklare pasta.

Snipper de sjalotjes fijn, snijd de knoflook in plakjes en fruit aan in boter. Bak de gesneden champignons en giet de witte wijn erbij. Laat de alcohol verdampen en voeg de gekookte pasta toe met een beetje zetmeelrijk water (het water waarin de pasta gekookt is).

Meng tot slot met de crème fraîche om er een romige saus van te maken. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met Parmezaanse kaas. Serveer op een bord.

Werkwijze voor zelfgemaakte crème fraîche:

Meng in een pot de room met de karnemelk en dek af met folie of bakpapier. Laat de pot 12 tot 24 uur op kamertemperatuur (22-25 °C) staan tot de crème is ingedikt. Als hij na 24 uur nog niet is ingedikt, zet hem dan op een warmere plek. Roer de afgewerkte room door en zet hem koud in de koelkast.

Moeilijkheidsgraad Aantal porties Bereidingstijd Totale tijd

Makkelijk 410 min30 min