Ma-vr 7:00-15:00
50 g gedroogde Shiitake paddenstoelen
400 g verse pasta
150 ml witte wijn
450 ml crème fraîche (recept hieronder)
3 teentjes knoflook
2 sjalotten
40 g boter
parmezaan
zout
peper
500 ml minimaal 33% slagroom (bij voorkeur gepasteuriseerd)
2 eetlepels volle zure karnemelk
Week gedroogde Shiitake paddenstoelen 30 minuten in heet water. Giet daarna het overtollige water af.
Kook de pasta in gezouten water tot hapklare pasta.
Snipper de sjalotjes fijn, snijd de knoflook in plakjes en fruit aan in boter. Bak de gesneden champignons en giet de witte wijn erbij. Laat de alcohol verdampen en voeg de gekookte pasta toe met een beetje zetmeelrijk water (het water waarin de pasta gekookt is).
Meng tot slot met de crème fraîche om er een romige saus van te maken. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met Parmezaanse kaas. Serveer op een bord.
Meng in een pot de room met de karnemelk en dek af met folie of bakpapier. Laat de pot 12 tot 24 uur op kamertemperatuur (22-25 °C) staan tot de crème is ingedikt. Als hij na 24 uur nog niet is ingedikt, zet hem dan op een warmere plek. Roer de afgewerkte room door en zet hem koud in de koelkast.
Moeilijkheidsgraad Aantal porties Bereidingstijd Totale tijd
Makkelijk 410 min30 min